Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Οι ψευδοπροφήτες του τουρκικού τέλους

 Τελειωμό δεν έχουν οι αναλύσεις γύρω από τη συναφθείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, με τις οποίες επιχειρείται η αναβάθμιση της εικόνας της χώρας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, από υποχωρητική σε πρωταγωνιστική. Θριαμβολογούν για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων την ώρα που η γείτονα χώρα στα δυτικά αμφισβητεί σε καθημερινή βάση την εθνική κυριαρχία σε αέρα και θάλασσα, όμως οι εντυπώσεις μένουν.

Ισχυρός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια αποτελεί λένε η Ελλάδα και αυτή η ειρήνη έχει κοστίσει πολύ ακριβά, αφού επιτυγχάνεται με υποχωρήσεις και εκκλήσεις σε ένα διπλωματικό διάλογο, στον οποίο οι Τούρκοι αποδεδειγμένα δεν πιστεύουν και δε θέλουν να πάρουν μέρος. Παραβιάσεις, λοιπόν, από τους Τούρκους σε αέρα και θάλασσα, χαλώντας έτσι την εικόνα που με τόσον κόπο χτίζουν τα Μ.Μ.Ε. για λογαριασμό της κυβέρνησης και επιστρατεύονται τα γνωστά όπλα της παραπληροφόρησης, αυτά της κινδυνολογίας.

"Απομονωμένος" ο Ερντογάν, λένε οι "αναλυτές" και ΗΠΑ και Ρωσία τηρούν άριστες διπλωματικές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες τους για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, πέρα από ανακοινώσεις και ευχολόγια για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Την ίδια στιγμή -μας λένε- η τουρκική οικονομία καταρρέει, η τουρκική λίρα υποχωρεί, ο πληθωρισμός ωθεί τον τουρκικό λαό στην απόγνωση και άρα στην αμφισβήτηση του καθεστώτος και παρουσιάζουν μία εικόνα που αδιαμφισβήτητα θα οδηγήσει σε αδιέξοδα τη "στριμωγμένη"  Τουρκία.

Προοικονομούν το τέλος της τουρκικής κυριαρχίας, επικαλούμενοι την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, προφητεύουν εκ του ασφαλούς και κινδυνολογούν, γιατί έτσι τους βολεύει, "τελειώνουν" την Τουρκία, νομίζοντας εσφαλμένα ότι με κάποιο θαύμα θα επιστρέψουν στην ηρεμία τους, χωρίς αυτή να διαταράσσεται από θερμά επεισόδια, προκλήσεις και εντάσεις.


Ματθαιόπουλος Αρτέμης

08/10/2021

Φυλακές Δομοκού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου