Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ίδια πολιτική, διαφορετικά συμπεράσματα: Ο Μητσοτάκης σωτήρας και ο Ερντογάν ολετήρας

 

Θριαμβολογούν τα κανάλια της διαπλοκής που στηρίζουν, χωρίς να κρατούν τα προσχήματα, την αποδεδειγμένα αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη λογική των «επιχειρημάτων» τους, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που χαρακτηρίζει την τουρκική οικονομία, αποτελούν σημάδια μιας επερχόμενης κατάρρευσης για την οποία, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Ερντογάν. Καθημερινά είναι τα δελτία ειδήσεων, στα οποία «ειδικοί», με πρόσχημα την υποχώρηση της τουρκικής λίρας, προφητεύουν μια ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, αφήνοντας έτσι το υπονοούμενο ότι με μια οικονομικά ανίσχυρη Τουρκία, θα καταστεί εξίσου ανίσχυρη η εξωτερική της πολιτική σε σχέση με την Ελλάδα.

Στην περίπτωση της Ελλάδος, όμως, της οποίας η οικονομία εμφανίζει τα ίδια και χειρότερα σημάδια και για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια), οι ίδιοι «ειδικοί» δεν επιρρίπτουν ευθύνες στον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με το ρόλο που καλούνται να παίξουν τα ΜΜΕ, ως δεκανίκια της εκάστοτε εξουσίας. Έτσι, δε φταίνε ούτε τα μνημόνια που ψήφισαν και η Νέα Δημοκρατία και ο Σύριζα (αλλά ΟΧΙ η Χρυσή Αυγή), ούτε και η φοροεισπρακτική πολιτική του Μητσοτάκη, που αποδεδειγμένα δε διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική των κυβερνήσεων που διαδέχτηκε, είτε αριστερών είτε δεξιών. Για αυτούς, ο Μητσοτάκης προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά είναι οι συγκυρίες τέτοιες που δεν του επιτρέπουν να φέρει σε πέρας μια πολιτική που θεωρούν ότι αποτελεί λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.

Ξέχασαν, μάλιστα, να κάνουν την οποιαδήποτε αναφορά στο εξωτερικό χρέος που ΑΥΞΗΘΗΚΕ την τελευταία διετία, όπως επίσης και το κομματικό χρέος της Νέας Δημοκρατίας προς το δημόσιο, το οποίο ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν, και αυτό σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για την Πατρίδα, αφού για αυτά τα απλά ζητήματα ουδείς έχει το σθένος και τη διάθεση να ασχοληθεί, μιας και οι πολιτικοί αντίπαλοι της τωρινής κυβέρνησης είναι στην ουσία κόμματα του ιδίου συστήματος, άρα και ακίνδυνα για τη Νέα Δημοκρατία. Το μόνο κόμμα που αντιστάθηκε σθεναρά στις κυβερνήσεις που φτωχοποίησαν την Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, όντας δήθεν «εγκληματική οργάνωση». Είναι, όμως, ζήτημα χρόνου να καταλάβει ο λαός το ρόλο και της Χρυσής Αυγής, αλλά και του «εθνοσωτήρα», που σήμερα εκθειάζουν, αλλά αύριο θα αναθεματίζουν.

 

Ματθαιόπουλος Αρτέμης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου