Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ένας σκυλοκαβγάς για τη χαμένη τιμή της δημοκρατίας

 


Το όνομα Ισίδωρος Ντογιάκος, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν είναι νέο και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται δημόσια. Για όσους δε θυμούνται, πρόκειται για έναν εκ των εκτελεστών του πολιτικού συμβολαίου θανάτου που ενορχήστρωσε η τότε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για να ανακόψει τη δημοσκοπική και εκλογική δυναμική της Χρυσής Αυγής. Γνωστά είναι σε όλους τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται η ενεργή εμπλοκή του στη φυλάκιση Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατόπιν παρεμβάσεων ακόμη και του ιδίου του Πρωθυπουργού.

Επίσης, η κατηγορία που εξαπολύουν μεταξύ τους τα κόμματα περί συνταγματικής εκτροπής, δεν είναι κάτι το καινούργιο στο δημόσιο διάλογο, καθότι ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, πάγιο επιχείρημα αυτών που διεκδικούν την εξουσία και εκείνων που θέλουν να παραμείνουν σε αυτήν, είναι ότι είτε προβαίνουν, είτε προλαμβάνουν αντιδημοκρατικές πρακτικές αντίστοιχα. Με απλά λόγια, αυτό που σήμερα ονομάζεται πολιτική στην Ελλάδα, δεν είναι παρά ένας σωρός από σκάνδαλα και από πρακτικές που αντιβαίνουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου και νομιμότητας, με πρωταγωνιστές πολιτικάντηδες που διαγωνίζονται για το ποιος είναι λιγότερο επικίνδυνος για τη χώρα.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη και η νέα διαμάχη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την καταγγελλόμενη θεσμική εκτροπή με την παρέμβαση της δικαιοσύνης στο έργο μιας ανεξάρτητης αρχής, δεν έχει κανένα νόημα και κανένα ηθικό έρεισμα, επειδή αμφότεροι επαινούσαν τους ίδιους θεσμούς και τις παρεμβάσεις του, όταν αυτοί στρέφονταν εναντίον της Χρυσής Αυγής. Οι μέχρι χθες συνέταιροι στο «έγκλημα», δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παριστάνουν τους τιμητές της δημοκρατίας.

 

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Πολιτικός κρατούμενος Χρυσής Αυγής

Φυλακές Δομοκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου