Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Δυστύχημα στα Τέμπη: οι εικόνες που δε θα δείξουν οι ολιγάρχες της ενημέρωσης.

 


Παραβιάζοντας κάθε κώδικα ηθικής και δεοντολογίας, συνεχίζουν αμείωτα τα κάθε λογής κομματόσκυλα να παρεμβαίνουν με δηλώσεις και άλλα λόγια για την τραγική ιστορία του δυστυχήματος στα Τέμπη. Βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη αφότου έληξε το τριήμερο πένθος, βρήκαν την ευκαιρία να αλληλοκατηγορηθούν δημόσια για το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα λάθη, τις παραλείψεις και τα εγκλήματα που οδήγησαν στο εν λόγω δυσάρεστο περιστατικό. Μάταιος κόπος, μιας και όλη η χώρα γνωρίζει πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα θλιβερό προτεκτοράτο, με διαχειριστές της εξουσίας επικίνδυνα ανίκανους καριερίστες και ως εκ τούτου ήταν θέμα χρόνου να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.

Έχουνε γραφεί και ειπωθεί πολλά για το δυστύχημα στα Τέμπη. Δεν αξίζει να σταθούμε σε αυτά, γιατί οτιδήποτε προέρχεται από τα χείλη των υπεύθυνων της κατάπτωσης της χώρας, δεν έχει καμία απολύτως αξία. Θα κάνουμε όμως μια απαραίτητη σύγκριση για να καταδείξουμε ότι ουδόλως τους ενδιαφέρει ο ανθρώπινος πόνος και ότι πίσω ακόμη και από τις πιο τραγικές περιστάσεις, μετράνε και ζυγίζουν ψηφαλάκια, ποσοστά και έδρες. Θα θυμάστε ότι με το φονικό σεισμό στην Τουρκία, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης βομβάρδιζαν το λαό με εικόνες Ελλήνων διασωστών πάνω από τα ερείπια, θέλοντας με αυτόν τον έμμεσο τρόπο να στήσουν τα θεμέλια μιας νέας εποχής στην «ελληνοτουρκική φιλία», εκμεταλλευόμενοι μια συγκυρία για την οποία πράγματι δεν είχαν καμία ευθύνη, δηλαδή το φονικό σεισμό. Λίγες ημέρες μετά, νεαρά Ελληνόπουλα χάνουν τη ζωή τους σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα και ως δια μαγείας ούτε η πολιτική προστασία, ούτε τα διασωστικά συνεργεία, ούτε οι εθελοντές βρέθηκαν ενώπιον μιας τηλεοπτικής κάμερας για να εξιστορήσουν τις καταστάσεις που βίωσαν. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα διέγειρε το συναίσθημα, θα άμβλυνε τον πόνο των τηλεθεατών που μοιραία ταυτίστηκαν με την τύχη αυτών των παιδιών και ως εκ τούτου θα ζημιωνόταν πολλαπλά η ήδη αμαυρωμένη εικόνα της κυβέρνησης.

Είναι πολλά αυτά που θα αποκρύψουν από τους Έλληνες, γιατί η δουλειά των Μεσών Μαζικής Ενημέρωσης είναι η προπαγάνδα και η προστασία των συμφερόντων εκείνων από τα οποία σιτίζονται. Όλοι αυτοί ήταν και παραμένουν εχθροί της Χρυσής Αυγής, την οποία κατηγόρησαν και συνεχίζουν να κατηγορούν ως εγκληματική οργάνωση, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως πρότυπα ηθικής. Αυτό λέει πολλά και όσο και αν νομίζουν πως με τη δίωξή μας θα αποφεύγουν τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες που τους βαραίνουν, τόσο θα τους διαψεύδει η πραγματικότητα που δημιούργησαν.

 

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Πολιτικός κρατούμενος Χρυσής Αυγής

Φυλακές Δομοκού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου