Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Το 7ο οικονομικό θαύμα και η 4η εξουσία

 


Μια ακόμη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή το περιεχόμενο άρθρου ξένου δημοσιογράφου, με το οποίο εκθείαζε την ελληνική οικονομία και την ανθεκτικότητά της σε καιρούς κρίσης. Αναμενόμενα, οι δύο φαινομενικά αντίπαλες παρατάξεις, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός, η καθεμιά για δικούς της λόγους, και να επιδοθούν έτσι σε μια ακόμη κακοστημένη διαμάχη με έντονους διάλογους, μήπως και εμπεδωθεί ότι τα δύο αυτά κόμματα εκφράζουν διαφορετικές ιδεολογίες και πολιτικές πάνω στο ίδιο ζήτημα.

Το κατά πόσο έχει το δικαίωμα να μιλάει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, είναι καθαρά ζήτημα θράσους, αφού αμφότερα τα κόμματα φτωχοποίησαν τη χώρα, επέβαλαν και επέκτειναν το μνημόνιο σε διάρκεια και ένταση, εφάρμοσαν ταυτόσημες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και πρακτικά διόγκωσαν το εξωτερικό χρέος, αποδομώντας παράλληλα κάθε εγχώριο παραγωγικό ιστό, προς όφελος των ξένων «επενδυτών».

Υπό την έννοια αυτήν, είναι πράγματι θαυματουργό που με αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορούμε να μιλάμε για ελληνική οικονομία, που να δεν εκδίδει δικό της νόμισμα, που δανείζεται για να επιβιώσει το κράτος, που χρωστάει όλο και περισσότερα, δεν παράγει τίποτα και που συντηρεί έναν ολόκληρο λαό με μικροεπιδόματα και ψευτοπαροχές. Στυλοβάτες αυτής της επιχείρησης εξωραϊσμού της ωμής πραγματικότητας οι καναλάρχες, που διαφημίζουν ανύπαρκτες επιτυχίες της εκάστοτε κυβέρνησης και με στοχευμένα δημοσιεύματα επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να ταυτίζονται με την άποψη που θέλει τη χώρα μια χώρα θαυμάτων και επενδυτικών ευκαιριών.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στην θαυματουργή χώρα που λέγεται Ελλάς και κάθε σχόλιο περισσεύει, αφού το νέο οικονομικό θαύμα που συντελείται επί των ημερών μας, θα οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να αντιμετωπίσει τον χειμώνα που έρχεται με μέσα που χρησιμοποιούσαν στο Μεσαίωνα.

 

Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Πολιτικός Κρατούμενος Χρυσής Αυγής

Φυλακές Δομοκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου