Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Στο ίδιο έργο θεατές: νεκροί και καταστροφές στην Ελλάδα του Μωυσή-Μητσοτάκη



Διαφήμισαν με κάθε τρόπο τη σωτήρια παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας για την εξάλειψη του κορονοϊού και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, φωτογραφιζόμενος με τη βελόνα στο μπράτσο (αυτό δεν είναι λαϊκισμός;), δήλωνε πως αν δεν ήταν αυτός στα πράγματα, η χώρα θα ζούσε μία ανείπωτη τραγωδία με αμέτρητους νεκρούς. Παρόμοια, προβεβλημένα στελέχη της ιατρικής κοινότητας εξήραν με μπακαλίστικους υπολογισμούς το δήθεν σωτήριο έργο της κυβέρνησης, καταλήγοντας στο ότι η επιστήμη θριάμβευσε απέναντι σε μία αόρατη, πρωτόγνωρη απειλή.

Κούφια λόγια και μεγάλο θράσος, αφού απέναντι στις γνώριμες και προβλέψιμες απειλές, όπως τα καιρικά φαινόμενα, η «επιστήμη» τους, το κράτος, ο μηχανισμός και τα αρμόδια στελέχη αποδεικνύονται ένα μεγάλο τίποτα, καθότι σε ένα μόνο έτος η χώρα θρήνησε (ξανά) νεκρούς από πυρκαγιές και βροχοπτώσεις. Το αφήγημα «να σωθούν ανθρώπινες ζωές» πήγε ξανά περίπατο, ενώ η Πολιτική Προστασία με την υποτίθεται μεγάλη μεταγραφή του έμπειρου σε κρίσεις Στυλιανίδη θα δηλώσει πως έπραξε το καθήκον της, στέλνοντας έγκαιρα την προειδοποίηση, μέσω του γνωστού αριθμού 112. Νομίζουν εσφαλμένα ότι με μηνύματα, διαγγέλματα και ανακοινώσεις, θα αποφύγουν τα όσα αναλογούν σε ένα κράτος απροετοίμαστο, και πως με την ψηφιοποίηση της χώρας (;) και το κωμικοτραγικό πλέον σύνθημα «Ελλάδα 2.0», ο πολίτης θα οχυρωθεί απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.

Δυστυχώς θρηνήσαμε και θα θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές και αντί να ακουστεί μία συγγνώμη, ή να παραιτηθεί κάποιος κρατικός υπάλληλος, το ανάλγητο κράτος θα σηκώσει τα χέρια ψηλά και θα κάνει το αναμενόμενο: θα «ζυγίσει» τους θανάτους με αυτούς που σημειώθηκαν με την ίδια αφορμή επί ημερών του αντίπαλου κόμματος και στην ύστατη προσπάθεια αποστασιοποίησης από το ουσιώδες ζήτημα, δηλαδή αυτό της πρόληψης και της αντιμετώπισης φαινομένων, θα ρίξει την ευθύνη στον καιρό και στην κλιματική αλλαγή.

 

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Πολιτικός Κρατούμενος Χρυσής Αυγής

Φυλακές Δομοκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου